Zvicra në mungesë të punonjësve të kualifikuar

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni CH, Zvicër
Data e skadimit 30 Sep 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #4143
Data e publikimit 29 Dec 2018 - 00:18
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Normal rekord e ulët e papunësisë në 2,4% në Zvicër rrezikon që të dërgojë ekonominë e vendit në mungesë të profesioneve të caktuara në vitin 2019. Disa kompani dhe biznese qysh tashmë i ndien pasojat e kësaj dukurie.

Në Maj të vitit 2018 në Zvicër u regjistruan rreth 110,000 persona si të papunësuar, rreth 18% më pak sesa në vitin e kaluar.

Në industrinë e hotelierisë dhe mikpritjes situata është alarmante, gjatë vitit 2018 ishte fare e vështirë që të gjendej staf raporton sëissinfo.ch. Disa kantone të tjera në Zvicër si Obëalden kanë një normë papunësie rreth 1% duke u sjellur probleme kompanive që të kenë fuqi punëtore.

Në kontekst të përgjithshëm nacionale numri i profesioneve që ndikohet nga mungesa e fuqisë punëtore janë:

  1. Industria e Teknologjisë Informative IT
  2. Zyret Ligjore
  3. Industria e përpunimit të metaleve
  4. Inxhinieria mekanike
  5. Transporti
  6. Inxhinieria civile (ndertimtaria) dhe
  7. Sektori i mjekësisë.

 

Brenda sektorit të Teknologjisë Informative situata mund të përmirësohet mirëpo pasiqë Nestle do të bëjë një shkurtim të fuqisë punëtore (rreth 560), mirëpo prapëseprapë kjo nuk është e nevojshme që të plotësojë një mungesë enorme.

Kjo ofertë ka 18 aplikues dhe është shikuar 3,312 herë

#Marketing