Zvicra kërkon të punësojë migrant. Numri i pritur për vitin 2019 është 16,000

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni CH, Zvicër
Data e skadimit 30 Sep 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #4142
Data e publikimit 29 Dec 2018 - 00:12
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Zhvillimi teknologjik dhe rritja e dinamikës së jetës në botë ka ndikuar që edhe ekonomia zvicërane të ndikohet nga këto ndryshime. Vitin 2018 shumica e kompanive në Zvicër raportuan për mungëse personeli, mirëpo kjo vetëm në disa profesione kyqe. Ndonëse shumica e gazetave u akuzuan për propagandë dhe ekzagjerim të situatës, prapëseprapë disa fusha specifike kanë mungesë fuqie punëtore dhe kjo mungesë është rritur dukshëm në gjysmën e fundit të viti 2018.

Shteti Zvicran ndonëse ka ndër rregjimet më të ashpra në lidhje me migrantët, gjatë marrjes së vendimeve votuesit nuk e miratuan ligjin mbi dëbimin e të gjithë migrantëve duke iu lënë hapësirë atyre që mund të ushtrojnë një profesion. Kjo ka shtyer kompanitë të bëjën hulumtime të tregut dhe si të tilla është supozuar se migrantët dhe punonjësit e kualifikuar mund të plotësojnë boshllëkun e fuqisë punëtore.

Mirëpo nisur nga striktiteti i rregullave të Zvicrës në tërë shtetin proitet që të punësohën vetëm deri në 16,000 migrantë nga vendet që nuk janë pjesë e BE. Profesionet më të kërkuara janë:

  1. Punonjës në depo të ndryshme
  2. Staf në kuzhinë
  3. Infermierë dhe farmacistë të kualifikuar dhe
  4. Teknikë të zejeve të ndryshme.

 

Më zbatimin e këtij plani strategjik shteti zvicran synon që të zhvillojë ekonominë për 5% më shumë në vitin 2019 sa ishte në vitin 2018 dhe të plotësojë kërkesat e kompanivë për fuqi punëtorë.

Kjo ofertë ka 44 aplikues dhe është shikuar 5,177 herë

#Marketing