Zvicra kërkon punëtorë. Ja cilat janë profesionet më të kërkuara?

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni CH, Zvicër
Data e skadimit 31 Dec 2019 Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #4145
Data e publikimit 16 Nov 2019 - 00:45
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Viteve të fundit ndryshimet sociale, demografike dhe teknologjike kanë ndikuar në shumë shtete të Europës përfshirë edhe Zvicrën. Ekonomia zvicërane shquhet si një ndër ekonomitë më stabile në botë dhe si e tillë ajo po ballafaqohet me probleme sa i përket tregut të punës.

Ky vend gjithashtu ka normën më të ulët të papunësisë. Në vitin 2018 numri i të papunëve ra më shumë duke krijuar një situatë krejtësisht ndryshe nga ajo sic është parashikuar. Kjo në njërën anë është një gjë pozitive për një shtet, por në anën tjetër për kompanitë është dicka negative. Në këtë rast kur kompanive iu duhën fuqi shtesë punëtore, profesionistë dhe eskpertë ata do kenë pamundësi rekrutimi. Kjo situatë ka ndikuar në krijimin e një realiteti ku shteti ballafaqohet me mungesën e burimeve njerëzore.

Duke u bazuar në të dhënat e agjensioneve të rekrutimit që operojnë në Zvicër, kemi arritur të krijojnë një listë profesionesh të cilat do ballafaqohen me vazhdimësinë e mungesës së stafit profesional:

  1. Sektori i inxhinerisë civile (ndërtimtaria)
  2. Sektori i inxhinierisë mekanike ku kërkohen teknikë të ndryshëm
  3. Sektori i hotelierisë (i cili qe tr evite ballafaqohet me mungesë stafi profesional)
  4. Sektori i marketingut dhe shitjeve
  5. Depositë (depoistët janë mëse të kërkuar)
  6. Sektori i logjistikës
  7. Sektori i kujdesit shëndetësor (asistentet medicinal dhe infermierë)

 

Këto janë profesionet që ballfaqohen me mungesë fuqie punëtore për vitin 2019 sipas Adecco Sëitzerland dhe Local Ch.

Kjo ofertë ka 28 aplikues dhe është shikuar 7,277 herë

#Marketing