Zvicra kërkon punëtorë duke i pajisur me leje

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni CH, Zvicër
Data e skadimit 31 Dec 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #9069
Data e publikimit 18 Oct 2019 - 03:35
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

 

Hulumtimet e reja të tregut tregojnë se cilat vende të reja të punës janë të vështira për t’u plotësuar në Zvicër.

Rritja e digjitalizimit dhe zhvillimi teknologjik si dhe plakja e popullsisë do sjellin rënie të fuqisë punëtore në Zvicër për rreth gjysmë milioni deri në vitin 2030 raporton The Local Ch.

Ky shkurtim i fuqisë punëtore vërehet sidomos në ditët e sotme, sipas raportimeve të Adecco dhe Universitetit të Zurich.

Në gjysmën e dytë të viti 2019 sipas hulumtimeve të tregut supozohet se profesionet më të kërkuara në Zvicër do jenë:

  1. Auditorët, kontabilistët
  2. Teknikët e kualifikuar të zejeve të ndryshme
  3. Inxhinierët
  4. Mjekët, infermierët dhe farmacistët
  5. Punonjësit e kualifikuar në TI
  6. Teknikët e skicimeve
  7. Specialistët e operimit të fabrikave, ekspertët e kontrollimit të cilësisë
  8. Punonjësit e zyreve ligjore
  9. Profesionet educative
  10. Menaxherët dhe asistentët e tyre.

Në Zvicrën gjermanofolëse, teknikët janë më të kërkuar ndër punonjësit tjerë. Pozitat e ngjashme janë tepër vështirë që të plotësohen. Ekzistojnë individë të paktë që janë të kualifikuar në matematikë, TI, shkencat natyrore, dhe inxhinieri – deklaron Nicole Burth, CEO në Addeco Switzerland.

Kjo ofertë ka 20 aplikues dhe është shikuar 2,585 herë