Suedia kerkon punëtorë nga jashtë

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni SE, Suedi
Data e skadimit 30 Sep 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #4152
Data e publikimit 29 Dec 2018 - 00:56
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Norma e ulët e popullsisë ka ndikuar që Suedia të ndërrmarë masa në ruajtjen e bilancit të qëndrueshmërisë së ekonomisë së saj. Praktikat e viteve të fundit të Suedisë vazhdojnë dhe në vitin 2019 ku do punësohën shtetas të vendeve të treta për të mbushur boshllëkun e tregut të punës.

Sic e dimë Suedia ka një sektor të gjërë publik dhe sektori privat përbën vetëm një përqindje të vogël të ekonomisë në Suedi. Mirëpo plakja e popullsisë dhe faktorët e ndryshëm ekonomik si globalizmi kanë ndikuar që të shtohet nevoja për fuqi shtesë punëtore.

Për vitin 2019 Suedia ka njoftuar përmes mediave se praktika e punësimit të shtetasve të vendeve të treta do vazhdojë duke u dhënë përparësi vendeve që gjeografikisht janë në kontinentin e Europës, por që nuk janë pjesë e Bashkimit Europian.

Profesionet ku priten të punësohen individë janë:

  1. Infermier/e, dhe asistentë medical
  2. Kuzhinier/e
  3. Profesionistë në sektorin e mikpritjes në hotelieri
  4. Mekanikë
  5. Punonjës në sektorin e riciklimit
  6. Dhe profesione të tjera të ngjashme.

 

Rekrutimi i kandidatëve do bëhet pas shpalljes së pozitave specifike të punës në portalet apo uebfaqet e kompanive rekrutuese suedeze. Pas shpalljes kandidatët do kenë mundësi aplikimi ku procesi i rekrutimit do jetë plotësisht konform ligjit të punës dhe kandidatët do trajtohen njejtë pa marrë parasysh se nga cili vend aplikojnë.

Kjo ofertë ka 45 aplikues dhe është shikuar 2,525 herë

#Marketing