Suedia hap dyert për migrantët, ja profesionet që kërkohen

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni SE, Suedi
Data e skadimit 30 Sep 2019 Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #4153
Data e publikimit 29 Dec 2018 - 00:58
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Suedi është një prej shteteve që më së shumti pranon migrantë ndër shtetet perëndimore. Politikat e migracionit në Suedi në krahasim me vendet e tjera të BE janë më të lehtat në rajon. Nga viti 2012 Suedia ka pranuar rreth 500,000 migrantë dhe ajo vazhdon të pranojë. 

Ndryshe nga migracioni politik Suedia pranon edhe persona që aplikojnë bazuar në gjendjen ekonomike dhe bazuar në rregullat mbi migrimin ekonomik. Persona të tillë që mund të aplikojnë për migracion ekonomik mund të konsiderohen individë që janë ekspertë dhe profesionistë të lëmive të ndryshme. Migracioni ekonomik lejohët për shkak se këta persona do kontribonin dukshëm në fushën e caktuar dhe në vet ruajtjen e qëndrueshmërisë së tregut të punës.

Meqënëse sektori publik në Suedi konsiderohet të ketë mungesë fuqie punëtore atëherë migracioni ekonomik paraqitet si një zgjidhje e dukshme në këtë drejtim.

Profesionet më të kërkuara janë:

  1. Recepsionistë
  2. Infermier/e
  3. Kamarierë/e
  4. Saldator
  5. Mekanik
  6. Zdrukthëtar
  7. Punonjës në industrinë e riciklimit
  8. Punonjës në sektorin e ndërtimtarisë

 

Të gjithe individët e kualifikuar duhet të aplikojnë përmes agjensioneve rekrutuese që operojnë në vendet e tyre.  

Kjo ofertë ka 37 aplikues dhe është shikuar 4,179 herë

#Marketing