Sllovenia tani ka më shumë punëtorë se kurdoherë më parë

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni SI, Slovenia
Data e skadimit 25 Jul 2020 Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7417
Data e publikimit 25 Jul 2019 - 02:37
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Sllovenia tani ka më shumë se kurdoherë më parë, dhe problematike paraqitet problemi i eksploatimit të fuqisë punëtore. Kompanitë më vite kanë pasur vështirësi në rekrutimin e profesionistëve ndërsa tani dyert e punësimit të punëtorëve të huaj janë të hapura gjerësisht. Përkundër masave të shumta të mbrojtjes së punonjësve përtej kufinjëve, shumë prej tyre po eksploatohen jashtë vendit.

 

Gjatë periudhës së krizës në Slloveni, numri individëve të pranuar në këtë vend u kufizua. Mirëpo, tani që ekonomia e këtij vendi po zgjerohet, vazhdon praktika e rekrutimit të shtetasve të vendeve të Ballkanit.

 

Vetëm në vitin 2008 rreth 90,500 leje pune u janë lëshuar shtetasve të vendeve të treta, kryesisht vendeve të Ballkanit; ndërkaq në vitin e kaluar Sllovenia ka lëshuar rreth 38,938 leje pune dhe leje qëndrimi. Shumica e të ardhurve janë nga ish-republikat e Jugosllavisë.

 

Pasiqë Sllovenia ka pasur përvojë të mëhershme të eksploatimit të punëtorëve, aktualisht po angazhohet në hartimin e një legjislacioni që do parandalojë abuzimin e të drejtave të punëtorëve. “Sot mund të themi se Legjislacioni ynë garanton të drejtat e punonjësve” - deklaron Ministria e Punës së këtij vendi.

 

Kjo ofertë ka 5 aplikues dhe është shikuar 751 herë