Prezantim i shkurtër i Aktit të Ri mbi Migrimin e Kualifikuar

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni DE, Gjermani
Data e skadimit 31 Dec 2019 Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7689
Data e publikimit 5 Sep 2019 - 14:18
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Në fillim të vitit 2020 hyn në fuqi Akti i Ri mbi Migrimin e Kualifikuar që do lehtësojë proceduart për migrimin e kualifikuar në Gjermani. Mirëpo parashtrohet pyetja se kush janë këta specialistë? Kush konsiderohet Migrant i Kualifikuar?

Gjermania po kërkon edhe individë me edukim universitar dhe punëtorë me kualifikim professional.

Cfarë përfitojnë profesionistët sipas këtij akti të ri?

Nëse ju nuk keni ndonjë kontratë pune, mirëpo keni dëshmi se keni trajnim profesional mbi një fushë të caktuar atëherë juve do iu aprovohet një lejeqëndrim (6 muajsh) për të pasur mundësi të gjeni një punë. Gjatë kësaj kohe ju mund të punoni më së shumti 10 orë në javë, si punë provuese apo të bëni  ndonjë praktikë paraprake. Parakusht për këtë është njohja e gjuhës gjermane në nivelin B2 dhe të keni fonde të financoni qëndrimin tuaj. Paraprakisht Agjensioni Federal për Punësim do verifikojë nëse vendi i punës për të cilin aplikoni mund të plotësohet nga ndonjë shtetas gjerman apo shtetas tjetër i BE. Nëse jo, juve do iu aprovohet punësimi.

Përfitim tjetër është se personat që janë edukuar në ndonjë shkollë gjermane jashtë Gjermanisë, sic e kemi Gjimnazin Loyola në Prizren, mund të vijnë për ndonjë trajnim, apo të punësohen në Gjermani.

Kjo ofertë ka 0 aplikues dhe është shikuar 50 herë

#Marketing