Polonia shqetësohet se punonjësit e kualifikuar Ukrainas do zgjedhin Gjermaninë

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni PL, Poloni
Data e skadimit 31 Dec 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7692
Data e publikimit 5 Sep 2019 - 14:24
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Tashmë me mungesë në disa profesione, Polonia duket se e humb mundësinë më të mirë për zgjedhjen e këtij problemi. Ukrainasit të tunduar nga pagat e larta, sipas gjitha gjasave do zgjedhin Gjermaninë për punësim.

‘’Një panik është duke e përfshirë industrinë e bujqësisë dhe ndërtimtarisë e cila deri më tani është varur nga punonjësit e kualifikuar ukrainas’’ – theksoi Krzysztof Inglot udhëheqës i Agjensionit për Punësim të Personelit.

‘’Ka shumë njerëz që janë të punësuar ilegalisht në këta sektorë, dhe për këtë arsye ata do zhvendosen në Gjermani’’ – shtoi më tej Inglot. Për personat që janë të punësuar legalisht interesat e tyre nuk konsistojnë në zhvendosjen në Gjermani, për shkak të akomodimit të shtrenjtë.

Në rrethana të tilla si këto Polonia sheh si zgjidhje hapjen e mundësive për vendet e Ballkanit që të punësohen në këta sektorë. Parashikimet anojnë në atë se në Nëntorin e vitit 2019 të ketë një fluks të madh të migrimit nha vendet e Ballkanit.

Kjo ofertë ka 0 aplikues dhe është shikuar 255 herë

#Marketing