Mungesa e fuqisë punëtore – sfida më e madhe ekonomike për Francën dhe Gjermaninë

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni DE, FR, Evropë
Data e skadimit 25 Jul 2020 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7407
Data e publikimit 25 Jul 2019 - 02:03
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Bizneset e vogla brenda Euro-Zonës ballfaqohen me mungesë furnizimi me punonjës të kualifikuar, ndonesë ofrojnë kushte të mira pune dhe paga të kënaqshme. E shoqëruar me këto elemente këto biznesë që operojnë në vendet anëtare të BE ku norma e papunësisë është tejet e ulët ballafaqohen me mungesë të fuqisë punëtore.

Një në katër biznese që operojnë brenda Euro-Zonës deklaruan se sfida e tyre më e madhe është punësimi i individëve që vërtetë janë të kualifikuar për pozitat e caktuara të punës. Në mungesë të kësaj ato shpesh detyrohen të punësojnë individë më kualifikime më të dobëta, e cila nuk sjell ndonjë efikasitet dhe progres brenda kompanisë.

Kërkesa për fuqi punëtore dallon nga ekonomia në ekonomi. Në ekonomitë e vogla kërkesa është celësi kyq i suksesit të biznesit. Rreth 27% e bizneseve në Spanjë dhe rreth 21% e atyre në Itali deklarojnë se është mjaft e vështirë që të tërheqin klientë të rinj – deklarin një hulumtim i Bankës Qendrore Europiane.

“Në vendet ku norma e papunësisë është mjaft e ulët, si Gjermania, mungesa e fuqisë punëtore nënkupton, dobësi të tregut të punës – deklaron Daniela Ordonez, ekonomiste tëk Oxford Economics, “por ne ekonomitë ku norma e papunësisë është më e lartë, si Franca dhe Spanja, ajo reflekton një mospërputhje strukturore ndërmjet fuqisë së disponueshme punëtore dhe nevojave të kompanisë”.

Kjo ofertë ka 6 aplikues dhe është shikuar 2,976 herë