Migrimi ekonomik në Kanada. Disa gjëra që duhet të dini

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni CA, Kanadë
Data e skadimit 31 Dec 2018 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #2885
Data e publikimit 22 Jan 2018 - 21:23
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Qeveria kandeze përmes sistemit Express Entry ka lejuar aplikimin e kandidatëve me kontratë dhe pa kontratë pune, më nominim dhe pa nominim. Kjo për të përmbushur nevojat e ekonomisë kanadeze edhe në të ardhmen. Kjo do të thotë se nëse një kandidat ka aplikuar sot dhe i plotëson kushtet mirëpo nuk ka kontratë pune apo nominim në bazë të profesionit mund të konsiderohet pas një kohe si kandidat potencial.

Gjasat për t’u përzgjedhur janë Alberta dhe Saskatchewan dy province me papunësinë më të ulët në Kanada.  Profesionet më të kërkuara në këto province janë teknikët e ndërtimit, kuzhinierët, salduesit dhe mekanikët. Në 5 vitet e ardhshme Alberta synon të zhvillojë industrinë e naftës dhe të punësojë punonjës të ardhshëm në këtë industri.

Rezervat e naftës në këto dy provinca zënë vendin e dytë në botë pas Arabisë Saudite. Mirëpo cmimi i saj është më i lartë. Pagat janë më se të kënaqshme. Punëtorët e ndërtimit paguhen me rreth 30$ në orë, Mekanikët 30-35$, salduesit 25-30$.

Kompanitë kanadeze shquhen për rekrutimin e jashtëm sepse fuqia aktuale punëtore nuk arrin t’i përmbushe nevojat e tregut.

Kjo ofertë ka 50 aplikues dhe është shikuar 8,766 herë

#Marketing