Migrantët përmbushin nevojat e ekonomisë së Gjermanisë

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni DE, Gjermani
Data e skadimit 31 Dec 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #9103
Data e publikimit 20 Oct 2019 - 03:34
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Gjermania duhet të falënderojë migrantët për kontributin e tyre në tregun e punës. Më shumë se 30 milion punonjës kontribojnë në sigurimin social të vendit. Kjo është një shifër e re deri më tani. Të dhëna të reja tregojnë se migrantët përbëjnë numrin më të madh të të punësuarëve të rinj. Rreth 52% të të punësuarëve nga fundi i vitit 2018 janë nga vendet e tjera. Një nga pesë të rekrutuarit gjatë kësaj periudhe janë shtetas të vendeve të Europës lindore si Polonia, Rumania dhe Kroacia; ndërsa një nga shtatë nga vendet e Ballkanit.

Punonjësit jashtë vendeve të BE janë të rëndësishëm edhe kur kompanitë ofrojnë programe trajnimi. Interesimi për programe të tilla kishte rritje gjatë vitit 2019 për 10% nga të huajt ndërsa interesimi nga shtetasit gjermanë ra për 5%.

Ndonëse në të kaluarën shumica e punonjësve dhe të punësuarëve në Gjermani ishin shtetas gjerman (rreth 90%) ky trend viteve të fundit ka ndryshuar duke u lejuar hapësirë edhe migrantëve të kualifikuar.

Kjo ofertë ka 0 aplikues dhe është shikuar 268 herë