Kanadaja ka pritur më shumë refugjatë sesa çdo shtet tjetër, thekson një raport I OKB

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni CA, Kanada
Data e skadimit 25 Jul 2020 Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7401
Data e publikimit 25 Jul 2019 - 01:41
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Kryeministri i Kanadasë Justin Trudeau mbrojti sistemin azilkërkues të Kanadasë, duke theksuar se personat që kanë arritur në Kanada legalisht apo/dhe ilegalisht do i nënshtrohen një procesi të njejtë dhe deklaroi se fluksi i madh i refugjatëve që vijnë në Kanada është si rezultat jostabilitetit global në kontestin e menaxhimit të refugjatëve.

 

 

Agjensioni i Refugjatëve i Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB), thekson se vitin e kaluar Kanadaja ka pranuar numrin më të madh të refugjatëve në botë, dhe zë vendin e dytë në lidhje me ofrimin e shtetësisë kësaj kategoria të migrimit.

 

Raporti vjetor i UNHCR thekson se Kanadaj gjatë vitit 2018 kishte pranuar rreth 28,100 refugjatë, nga 92,400 që ishin të shpërndarë në 25 shtete të ndryshme.

 

Ky raport thekson se nga këta refugjatë 18,000 prej tyre fituan shtetësinë kanadeze.

 

Në vitin 2018 Kanadaj zuri vendin e nëntë për azilkërkues me 55,400 kërkesa të procesuara.

 

Oficeri i zhvendosjes i UNHCR për Kanada, Michael Casasola thotë se Kanadaja është bërë një lider në pranimin e refugjatëve.

 

Qysh nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore e deri më sot, Kanadaja ka pranuar rreth 70 milion njerëz.

Kjo ofertë ka 3 aplikues dhe është shikuar 557 herë

#Marketing