Islanda kërkon puntorë të huaj

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni IS, Islandë
Data e skadimit 31 Dec 2018 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #3554
Data e publikimit 30 May 2018 - 00:19
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Në vitin 2017 në Islandë ishte reduktuar në mënyrë drastike numri i punëtorëve, kjo edhe është arsyeja kryesore se pse këtë vit, ky ishull ofron punë për 4000 të huaj.

Sipas ‘Bussines Iceland’ e bazuar në kryeqytetin islandez, kompanitë e tyre po kërkojnë punëtorë të huaj të profesioneve të ndryshme. por, kryesisht në hotelieri dhe turizëm pasi që turizmi në këtë ishull po zhvillohet me shpejtësi.

Ministri i Çështjeve Sociale, tha se Islanda po bëhet një ‘komb emigrant’ për shkak të ndryshimeve të mëdha demografike në ishull, dhe se në vitet e ardhshme po përgaditet për të akomoduar një numër të madh të shtetasve të huaj për të zënë vendet e lira të punës.

Përveç këtyre problemeve, Islanda përballet edhe me probleme të plakjes së popullatës dhe mortalitetit. Statistikat atje vlerësojnë se 10 përqind e popullsisë në Islandë janë më të vjetër se 70 vjet.

Zhvillimi ekonomik në këtë ishull ka marrë hovin e lartë, në të cilin jetojnë dhe punojnë rreth 500 shqiptarë kryesisht nga Kosova dhe disa nga Shqipëria dhe Maqedonia. Ishulli i Islandës në përgjithësi nuk ka më shumë se 330 mijë banorë, me vendës dhe të huaj.

 

Apliko Online: http://www.punsohu.eu/sq/formular-antaresimi

Kjo ofertë ka 30 aplikues dhe është shikuar 7,479 herë

#Marketing