Gjermania qëllimisht është duke punësuar punonjës jashtë kufinjëve të vet

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni DE, Gjermani
Data e skadimit 25 Jul 2020 Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7399
Data e publikimit 25 Jul 2019 - 01:35
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Mendoni për Gjermaninë dhe migrimin! Sa herë që përmendet Gjermani dhe migrimi nënkuptohen refugjatët. Mirëpo punëdhënësit Gjermanë, të dëshpëruar për eskpertë të fushave të ndryshme e kanë vëmendjen e tyre tek një lloj tjetër i migrantëve. Pas një dekade të zhvillimit ekonomik, norma e papunësisë është e një norme më të ulët si asnjëherë më parë, ndërsa kërkesa për fuqi punëtore mjaft e lartë që nga viti 1990. Përafërsisht 2/3 e kompanive Gjermane ankohen për mungesën e profesionistëve në fusha të caktuara. Kështuqë Gjermania është duke synuar punësimin ekstern.

Rritja modeste e pagavë ne Gjermani tregon se nuk ekziston një mungesë gjithëpërfshirëse e fuqisë punëtore. Mirëpo një hulumtim në zemrën e prodhimtarisë në Baden Württemberg (më normë papunësimi 3,1%) gjen shumë dyshime në mesin e punëdhënësve. “Po të shpallësh një vend pune në gazetë, merr zero aplikime” – thotë Petër Kaufman, i cili e menaxhon një kompani të ndërtimit të shtëpive në Oberstadion, një fshat afër qytetit të Ulm. Ai deklaron so do kishte mundur të rriste për 150% aktivitetet dhe profitin nëse do kishte më shumë zdrukthëtarë dhe muratorë. Edhe degët si Turizmi dhe Kujdesi ndaj të Moshuarve janë duke përjetuar mungesë në fuqi punëtore. Nicole Hoffmeister – Kraut, Ministri i Ekonomisë së Baden Württemberg, thekson se mungesa e fuqisë punëtore ndalon rritjen ekonomike. Gjendja aktuale e fuqisë punëtore të Gjermanisë jep sinjale për një problematikë shumëvjeqare që kërkon planifikim strategjik.

Kjo ofertë ka 4 aplikues dhe është shikuar 2,382 herë

#Marketing