Gjermania është duke rekrutuar qëllimisht punonjës jashtë BE

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni DE, Gjermani
Data e skadimit 31 Dec 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7683
Data e publikimit 5 Sep 2019 - 14:01
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Duke menduar për Gjermaninë dhe migrimin, ju sigurisht mendoni për refugjatët. Mirëpo punonjësit Gjermanë, të orientuar në punësimin e profesionistëve, nënkuptojnë një formë të re migrimi. Mas një dekade rritje ekonomike, ekonomia është në normën më të ulët të papunësisë, dhe kërkesa për punonjës është më e larta që nga viti 1990.

Paga mesatarë e Gjermanisë sugjeron se nuk ekziston një distribuim i gjëtë i fuqisë punëtore. Mirëpo një studim i bërë në Baden Wurtemberg (norma e papunësisë 3,1%) gjen disa dyshime në lidhje me këtë. ‘’Nëse shpall një vend pune në gazetë, do keni zero kandidatë’’ – thekson një ndërmarrës që udhëheq një firmë ndërtimi. Ai më tej shton se po të kishte më shumë punonjës të kualifikuar të inkorporuar në kompaninë e tij, fitimi i tij do ishte rreth 100% - 150% më shumë.

Ministrja e ekonomisë së Baden Wurtemberg, Nicole Hoffmeister-Kraut thekson se shkurtimet e fuqisë punëtore e pamundësojnë rritjen dhe ky është një problem që e ka Gjermania ndër vite.

Kjo ofertë ka 3 aplikues dhe është shikuar 925 herë