Fshati i vogël francez bëhet model i integrimit të migrantëve

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni FR, Francë
Data e skadimit 31 Dec 2019 Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7698
Data e publikimit 5 Sep 2019 - 14:58
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Ferrette një fshat i vogël në Francën lindore, i përbërë nga vetëm 800 banorë i ka hapur dyert për refugjatët dhe migrantët, duke sfiduar politikat anti-migrim të BE.

Në fshatin e vogël afër kufirit më Zvicrësn, ndodh dicka e paparshikuar. Aty shihen migrant të shumtë duke punuar në vende të ndryshme pune. Shumë punëtorë krahu eksplorojnë për pasuritë natyrore pranë kështjellave. Në rrugë poashtu mund të hasni edhe refugjatë nga Cecenia.

Ky fshat i vogël dhe jo shumë i pasur i ka hapur dyert për refugjatë dhe migrantë të cilët tani përfaqësojnë rreth 10% të popullsisë.

Kryetari i fshatit Francois Cohendet e ka paraparë këtë si një sukses të madh të integrimit. Ai nuk e sheh si problematikë prezencën e migrantëve dhe azilkërkuesve. ‘’Kjo është dicka normale, dhe ata janë pjesë e jetës normale në komunitet’’ – shton më tej ai.

Jeta sociale dhe ekonomike e fshatit ka qenë mjaft sfiduese me 740 banorë. Me integrimin e refugjatëve, vërehet një përmirësim i ekonomisë dhe vetë komunitetit.

Kjo ofertë ka 0 aplikues dhe është shikuar 38 herë

#Marketing