BE deklaron se kriza e migrimit ka marrë fund duke demantuar të gjitha lajmet e rrejshme

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni EU, Evropë
Data e skadimit 25 Jul 2020 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #7393
Data e publikimit 25 Jul 2019 - 01:17
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Komisioni Europian lufton “të pavërtetat mediale” së bashku me Viktor Orban.

Komisioni Europian ka deklaruar se kriza e migrimit ka marrë fund, duke deklaruar se informatat e tilla mediale janë “të paverteta” dhe “lajme të pabaza”.

Frans Timmermans, zëvëndëspresidenti i parë i Komisionit Europian, deklaroi se: “Europa nuk është duke përjetuar më kriza migrimi sikurse në vitin 2015, mirëpo problemet strukturore vazhdojnë të mbesin të pazgjidhura”.

Në vitin 2018, 116,647 njerëz janë numëruar nga Agjensioni për Refugjatë i OKB dhe UNHCR.

Këtë vit ka zëra për një qasje më rigorozë ndaj migrimit, pasiqë Brukseli është dashur të luftojë ashpër kundër “të pavërtetave mediale” në lidhje me cështjen e migrimit.

Marrëdhëniet ndërmjet Brukselit dhe Hungarisë ishin të ashpra pasiqë kryeministri hungarez e shfrytëzoi cështjen e migrimit për fushatën e tij elektorale.

Në muajin Shkurt të vitit 2019 qeveria e hungarisë lëshoi një kampanjë, bazuar në të dhëna të pavërteta mbi migrimin, duke etiketuar Preseidentin e Komisionit Europian Jean Claude Juncker dhe filantropistin hungaro-amerikan George Sorros.

Duke përdorur një gjuhë të zakonshme luftarake Komisioni Europian lëshoi një dokument duke demantuar “15 mite rreth migrimit”. Ky dokument ri-potencon se Europa nuk është në krizë, duke marrë shembull disa stereoptipe demagogjike për ta dëshmuar këtë.

Brukseli deklaroi se “problemet kyce në Greqi” mbesin të pazgjidhura, me rreth 4,000 persona që enden duke kërkuar megrim, Përfundimisht BE e sheh “krizën në Greqi” si menaxhim i dobët i valutës dhe fondeve të BE”.

Kjo ofertë ka 0 aplikues dhe është shikuar 1,632 herë