Austria kërkon 30,000 punëtorë. Ja profesionet!

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni AU, Austri
Data e skadimit 30 Sep 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #4156
Data e publikimit 29 Dec 2018 - 01:16
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Austria tashmë disa vite ka shprehur masat e saj për kufizimin e migrimit dhe ka pasur politika të ashpra ndaj punësimit të të huajve. Këto politika kanë pasur për qëllim që të mbrojnë interest e shtetit dhe të shtetsave austriake.

Mirëpo sa dhe si ka kontribuar kjo në këtë aspekt?  Sa ka ndikuar një politikë e tillë në të mirën e vendit. Sipas raporteve dhe statistikave edhe Austria pritet të ballafaqohet me probleme në kontekstin e mungesës së fuqisë puntore.

Në vitin 2019 zërat flasin për krijimin e strategjive të cilat kanë për qëllim punësimin e profesistëve nga vendet jashtë BE. Të targetuara janë kryesisht vendet e Ballkanit si Bosnia, Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Mali i Zi.

Ja lista e profesioneve që kërkohen:

  1. Hotelieri
  2. Kuzhinierë
  3. Kamarierë
  4. Banakierë
  5. Pastrues

 

Austria sic duhet është e njohur me terrenet malore për skijim dhe resortet dhe hotelet në lëto vende. Ajo ka nevojë për staf shtesë pas rritjes së kërkesave të shumta. Prandaj dhe shumica e nevojave për fuqi punëtore sillet rreth kësaj fushe.

Kjo ofertë ka 46 aplikues dhe është shikuar 9,020 herë