Operator

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni Tirane, Shqipëri
Data e skadimit 16 Sep 2019 Jo-Aktive
Orari Orar i plotë
Aftësitë Administrativ Analitik Ballafaqimi me të tjerët Dëgjim Komunikim Kujdesshmëri Mikpritje Organizativ Percaktimi i problemeve Planifikim Saktësi
Kategoria Tjera
ID e punës #7852
Data e publikimit 11 Sep 2019 - 15:36
Elektro Servis
Adresa Tirane
Emaili [email protected]
Uebfaqja
Rrjetet
Përshkrimi

Balfin Group është një ndër grupet private investuese më të mëdha në Shqipëri dhe rajon, i pranishëm me aktivitete për zhvillimin e pasurive të paluajtshme, shitjet me pakicë, ofrimin e shërbimeve dhe manaxhimin e hapësirave tregtare apo industriale, industria minerare, financime dhe programe besimi për konsumatorët.

Elektro-Servis shpk është një kompani e specializuar në riparimin e pajisjeve elektronike dhe elektro-shtëpiake. E themeluar prej vitit 2008 Elektro-Servis është servisi më i madh në Shqipëri dhe vendet fqinje, me të drejtat ekskluzive për market më në zë ne botë si: Samsung, LG, Sonny, Philips, Beko, Bosch etj.

Qëllimi i punës:
Ndërvepron me klientët për të siguruar dhe përpunuar informacion në përgjigje të pyetjeve, shqetësimeve dhe kërkesave rreth produkteve dhe shërbimeve. Menaxhimi ne kohe i numrave të mëdha të thirrjeve përbrënda dhe jashtë, identifikimi i nevojave të klientëve, sqarimi i informacionit, hulumtimi i çdo çështjeje dhe ofrimi i zgjidhjeve.

Detyrat dhe Përgjegjësitë

•Ndervepron ne menyre te drejtperdrejte me klientet, nepermjet telefonatave ose ne menyre elektronike.
•Pergjigjet menjehere ne pyetjet e klienteve.
•Merr dhe vlerëson të gjithë informacionin përkatës për të trajtuar pyetjet për produktet dhe shërbimet.
•Siguron informata për çmimet dhe shpërndarjen.
•Kryen verifikimet e klientëve.
•Vendos llogaritë e reja të klientëve.
•Proceson urdhrat, format, kërkesat.
•Organizon rrjedhën e punës për të plotësuar afatet kohore të klientëve.
•Drejton kërkesat dhe çështjet e pazgjidhura në burimin e caktuar.
•Mban shënime mbi ndërveprimet dhe transaksionet e klienteve.
•Shënon detajet e pyetjeve, komenteve dhe ankesave.
•Shënon detajet e veprimeve të ndërmarra.
•Përgatit dhe shpërndan raportet e veprimtarisë së klientit.
•Mirëmban bazat e të dhënave të klienteve.
•Komunikon dhe koordinon me departamentet e brendshme.
•Përcjell ndërveprimet e konsumatorëve.
•Jep reagime mbi efikasitetin e procesit të shërbimit të klientit.

Eksperiencat

•Të jenë në gjendje të thjeshtojë sa më shumë informacione të komplikuara;
•Personaliteti dinamik dhe i vetë-motivuar;
•Metodike dhe të organizuara;
•Te jete i orientuar nga detajet;
•Ndershmëria dhe Integriteti;
•Personalitet proaktiv dhe multitask.


Kerkesat:

•Njohuri shume te mira te gjuhes angleze;
•Njohuri shume te mira kompjuterike, paketa Microsoft (vecanerisht ne Excel);
•Aftesi shume te mira organizative;

 

Mënyra e Aplikimit: Për të aplikuar për këtë pozicion, jeni të lutur të dërgoni CV tuaj dhe letrën e interesit nëpërmjet e-mailit tek adresa: [email protected] , brënda datës 16.09.2019

* Të gjithë aplikimet do të trajtohen me konfidencialitet sipas ligjit Nr.9887 të vendosur nga Parlamenti i Shqipërise mbi “Mbrojtjen e të dhënave personale”.

#Marketing