Nëse keni menduar ndonjëherë se si të përfitoni një nënshtetësi të huaj, duhet ta dini që një nga mënyrat është edhe ta blini atë.

 

Sa kushton pasaporta e një vendi , shikoni listën e 16 shteteve.

 1. Brazil: Për të blerë një pasaportë braziliane u duhen 50.000 dollarë. Por ky shtet ofron mundësi për të gjithë ata që duan të bëhen qytetarë të tij, përcjell mapo Sipas Ministrisë së Punëve të Jashtme, adoptimi i një fëmije nga Brazili ju bën automatik brazilian. Përndryshe, duhet të jetë qëndrimi së paku 15 vite në mënyrë që ta merrni pasaportën.
 2. Irlanda: Një pasaportë irlandeze kushton nga 30.000 në 110.000 dollarë, varet nga mosha e aplikuesit. Mënyra më e thjeshtë për ta marrë pasaportën e Irlandës është që të qëndroni atje për plot pesë vjet. Me përjashtim, qeveria mund të ju lirojë nga ky rregull, nëse keni ndonjë gjysh/e irlandez/e. Por, ka rate kur duhet të qëndroni edhe më shumë për t’u quajtur shtetas irlandez.
 3. Republika Domenikane: Që të jeni banor i këtij vendi, duhet t’i paguani qeverisë 100 mijë dollarë për investime. Gjithashtu, të konsideroheni i tillë, duhet të paguani 175 mijë dollarë, por nëse keni fëmijë të vegjël, është e mjaftueshme për ju të paguani 200 mijë dollarë komplet.
 4. Zelanda e Re: 1.7 milionë paund, është vendi më i kushtueshëm dhe kjo shifër duhet të paguhet për 4 vite ose 5.6 milionë paund për 10 vite.
 5. Qipro: 1.3 milionë euro.
 6. Australia: 1.5 milionë dollarë australian.
 7. Kanada: 800.000 dollarë.
 8. Bullgaria: 448.443 paund.
 9. Spanjë: 500.000 euro.
 10. SHBA: fillon nga 500.00 dollarë.
 11. Portugali: 350.000 euro.
 12. Antigua dhe Barbuda: 250.000 dollarë.
 13. Greqi: 250.000 euro.
 14. Malta: 150.000 euro.
 15. Letonia: 64.600 euro.
 16. Tailandë: 15.000 dollarë.