Aplikimi për punësim sezonal në Zvicër dhe Lihtenshtajn

Kjo ofertë është në dispozicion në këto gjuhë:

Lokacioni CH, Zvicër
Data e skadimit 1 Oct 2018 Aktive
Orari Orar i plotë
Kategoria Tjera
ID e punës #3562
Data e publikimit 12 Aug 2018 - 11:57
Punsohu.eu
Adresa Prishtinë, Lagja Kalabrija, Objekti I, Kati I nr.13
Emaili [email protected]
Uebfaqja www.punsohu.eu
Rrjetet
Përshkrimi

Zvicra është një ndër shtetet e Europës e cila ka një sistem unik të rregullimit shtetëror dhe si e tillë ajo ka rregula të rrepta sa i përket punësimit.

Në fakt punësimi sezonale është bërë i mundur vetëm kohëve të fundit.

 Ekzistojnë vetëm një mori profesionesh specifike për punë sezonale në Zvicër.

Ekziston gjasa që të refuzohet aplikacioni nga kompanitë për dy arsye kryesore: e drejta për marrjen e vendimit i takon  kompanisë bashkëpunëtore dhe e dyta klientët duhet të kenë parasysh se po aplikojnë në një treg ndërkombëtar.

Në këtë treg nuk konkurrojnë për vend pune vetëm me shqipëtarë, por edhe me nacionalitete të tjera të cilët mund të jenë më të specializuar, më me përvojë, më të shkathët, më të aftë; pra është një treg gjigand i burimeve njerëzore.

Meqënëse ne nuk mund t’i garantojmë sukses klientëve, sidoqoftë mund të ndikojmë që aplikacioni i tyre të jetë në rregull dhe i plotë. Me rastin e aplikimit për vende pune duhet të kemi parasysh në këto fusha: gastronomi, bujqësi, blegtori, hotelieri, shitje me pakicë dhe shumicë dhe të ngjashme. Kini parasysh edhe nëse nuk kërkohet taksativisht në përshkrimin e vendit të punës prapëseprape është e nevojshme njohja e elementare e gjuhës.

Dokumentet të cilat duhet t’i dorëzojnë klientët me rastin e përfundimit të plotësimit të aplikacionit jane:

  1. Dëshmi mbi të dhënat personale (kopja e kartës së identitetit apo certifikata e lindjes
  2. Dëëshmi mbi shtetësinë (kopja e pasaportës)
  3. CV profesionale në gjuhën Angleze apo Gjermane
  4. Një letër motivuese (ku përshkruhet arsyeja se pse mendon klienti se është personi i duhur për vendin e shpallur të punës)
  5. Cfarëdo dokumenti që dëshmon për njohuritë gjuhësore
  6. Kopja e diplomës se shkollës së mesme (kopje e vërtetuar nga noteri apo organi publik)
  7. Kopja e diplomës së fakultetit, nëse ka (kopja e vërtetuar nga noteri apo organi publik)
  8. Dëshmi mbi përvojën e punës (për të dhënat e cekura në aplikacion (dëshmitë përfshijnë referencat nga pundhënësit – ju lutem mos iu merrni kontratat e punës)
  9. Dëshmi mbi statustin e studentit, nëse jeni student
  10. Dëshmi mbi ndonjë certifikim apo trajnim të specializuarApliko Online: http://www.punsohu.eu/sq/formular-antaresimi

 

Kjo ofertë ka 13 aplikues dhe është shikuar 9,676 herë

#Marketing